top of page

If you're going to San Francisco....


Vi har fået baller af stål af at gå op og ned at de stejle gader og har oplevet San Franciscos mest regnbuefarvede ”community” The Castro Neighborhood.

Vi kom med bil fra lufthavnen over The Oakland Bay Bridge, hvorfra vi fik det først view af San Francisco skyline, Alcatraz og ”The Golden Gate Bridge”.

De voksne på forsædet var spændte og forventningsfulde, mens stemningen på bagsædet var noget mere anstrengt; Trollingerne havde store bekymringer om Alcatraz, som de, trods flere beroligende forklaringer, troede stadig var et rigtigt fængsel. Trolle valgte så at toppe den pædagogiske udfordring, da han begyndte at fortælle om hajerne og flugtforsøgene fra øen….

Vi havde fundet en lille lejlighed i underetagen i et victoriansk townhouse i ”Duboce Triagle”. En del af byen, som ligger op til flere af San Franciscos hippe områder - langt fra byens turist magneter Fishermans Warf og Pier 39. Castro er kendt som det mest ”gay” neighborhood, hvor man bliver mødt af et gigantisk regnbuefarvet flag og hvor butikker, gader og menneskerne åbent og stolte demonstrerer alle former for seksuelle orienteringer. Vi oplevede ikke San Franciscos berømte tåge, men har indtaget byens ikonisk bakkede gader med farverige byhuse og har kørt byen tynd i originale sporvogne fra 1948.

Vi har haft 4 nætter, 5 dage i San Francisco og kunne sagtens have brugt et par dage mere.... til at hænge lidt mere ud og drikke lidt mere kaffe i byens pulserende gader. Kigge på vinduer med avancerede g-strenge til mænd og fare vild i China Town. Vi har naturligvis set byens varetegn; The Golden Gate Bridge, China Town, Lombard Street, Pier 39, FIshermans Warf og Alcatraz, men forelskede os mest i Castro, Duboce Triangle og Market Street, hvor byen var mest levende, skæv og nærværende for os.

Lige et par ord om det berygtede fængsel Alcatraz. Det var fedt at se Alcatraz!

Man kan godt forstå ideen om, at placere de farligste mennesker på en ø, omringet af hajer og stærk strøm (håber ikke at nogle danske politikere tager denne ide op igen....). Man kan komme rundt på det meste af øen og se fængselbygningen, cellerne m.v.. Lære om livet på øen for både indsatte og ansatte. Det er ikke et fængsel, der er indrettet til de blødsødne....

Der var en udstilling om aldrende indsatte fra forskellige fængsler i USA, som var ret barsk. Nogle af dem begik deres forbrydelse som 18 årig og sidder stadig i fængsel som 50-70 årige. Stærk kost for både store og små. Interesserede kan læse mere om projektet på www.prisonersofage.com.

Yndlingsbyen New York har fået en seriøs konkurrent!

Nu går turen videre mod "The Great Wide Open" og Yosemite National Park

RECENT POSTS:
SEARCH BY TAGS:
No tags yet.
bottom of page