top of page

Bring it on, Mother Nature!


Fra San Francisco satte vi kurs mod Sierra Nevada bjergene i Californien og Yosemite National Park.

Farvel storby og goddag snoede bjergveje, dramatiske vandfald og smukke søer!

Inden vi nåede så langt havde vi dog et kort stop i Napa Valley, hvor vi nåede at besøge Benziger Wine Yard og nyde endeløse marker med vinranker i Napa Valleys blide bakker. Det blev dog kun til et kort stop inden GPS’en sendte os i retningen af Yosemite National Park og 4 dage i en af USA’s mest populære national parker.

Yosemite National Park

Hvis du nogensinde har set billeder fra Yosemite National Park, så ved du, at det er et vanvittigt smukt sted. Området fik første gang status som nationalpark i 1864 og har med sin skønhed, diversitet i flora og fauna, dale, kløfter og bjerge tiltrukket besøgende lige siden. Klippen ”El Capitan” byder majstætligt velkommen, når man kører ind i parken og på sydsiden forvandler det første vandfald ”Bridalveil” klipperne til en sløret masse bag det hvide skum. Længere inde i parken kommer to af Yosemites ikoniske attraktioner til syne – ”Yosemite Falls” (upper & lower) og ”Half Dome”, der virkelig ser ud som om en kuppel, der er skåret midt over.

Der er rigtig mange attraktioner i Yosemite National Park, hvor det er muligt at køre til og det gør parken utrolig børnevenlig. Det betyder så også at der er rigtig mange, der besøger parken og at der ofte er kamp om parkeringspladserne – eller at man sidder i kø i 45 min. bare for at komme ud af parken....

Vi lavede flere mindre små trek med ungerne, bl.a. til ”Bridalveil”, ”Yosemite Falls” og ”Mirror Lake”, hvoraf ”Mirror Lake” var den længste på små 6 km. Der er utallige trekking ruter i varierende sværhedsgrader og et kort øjeblik overvejede vi, hvordan vi skulle få afsat 3 børn, så vi kunne "voksen" udforske parken til fods….

Ungerne tog dog gåturene i stiv arm og med Ninjago-lege, konkurrencer, kravlen på klipper osv., så går selv de mest trætte tvillinger lige 2 km. længere - især med hjælp fra M&M’s som lokkemad.

På vores sidste dag tog vi en kringlet og snoet omvej op til ”Glacier Point” (2.199 m.), hvor vejen dertil heldigvis var åbnet ugen forinden. Der var stadig snedriver langs vejene og Trollingerne blev så vilde efter at lege med sne, at vi måtte stoppe på vejen ned, så de kunne kaste lidt sne på Trolle.

”Glacier Point” er et must, hvis vejen er åben! Derfra kan man se hele Yosemite Valley og flere af Yosemite’s landemærker fra oven. Herfra får man virkelig et indtryk af, hvor stor Yosemite Valley og nationalparken er. Vi spiste morgenmad i strålende solskin med turens indtil videre flotteste udsigt.

Lidt praktik om Yosemite National Park

Det koster 60 USD at få adgang til parken i 7 dage. Hvis du skal besøge flere parker, kan det anbefales at købe et ”America – The Beautiful Pass”, der giver adgang til alle USA's nationalparker og Føderale reservater m.m. Det koster 80 USD og kan hurtigt være tjent ind.

Der er rift om overnatningen inde i parken og vi var for langsomme i optrækket, så derfor boede vi lige uden for nationalparken. Det var super fint fredag, men knap så fedt lørdag, da alle andre også ville besøge Yosemite. Hermed et tip givet videre – besøg Yosemite i hverdagene! Det var ikke engang højsæson og der var flere kilometer kø op ad de snoede bjergeveje, der fører ind i parken.

Det er muligt at campere inde i parken og bl.a. bruge sin egen cykel som transportmiddel mellem attraktionerne – en snedig måde at konkurrere med de utallige biler om parkeringspladser og overhale køerne.

Sequoia national park

Vi ville egentlig have kørt nord om Yosemite National Park via Tioga Road og videre mod Las Vegas, men den vej åbner først senere i maj, så vi måtte køre syd om og fik dermed mulighed for at besøge Sequoia National Park i den sydlige del af Sierra Nevada bjergene. Sequoia er også navnet på en særlig træsort, der kun lever i national parken i 1500-2500 meters højde. Træet er i familie med de gigantiske ”Redwood” træer, som kan ses nær San Francisco.

Holy Cow, hvor er de træer gigantiske!

Når man kører ind via "The Generals Highway", så føler man sig virkelig blandt giganter. Træerne troner højt langs den snoede og snævre vej, og området hedder ikke for ingenting "The Giant Forest".

Et af verdens største træer hedder ”General Sherman” og er mellem 2300-2700 år gammelt og er 84 meter højt! Det der er særligt med træerne er, at når de stopper med at vokse i højden, så fortsætter de med at vokser i bredden ved rødderne. Det giver dem de her gigantiske stammer – no treehugging possible!

Det kan klart anbefales at tage turen til Sequoia med børn. Vi gik et par forskellige kortere treks (Congress Trail & General Sherman Trails) med ungerne som var meget betaget af at gå blandt kæmperne, som tårnede stolt som træernes konger langs stien.

Moro rock

Midt i Sequioa National Park (i 2.050 m. højde) ligger en kuppelformet granit klippe, som er mulig at besøge via en snoet og snæver bjergvej. Der er ikke mindre end 400 trappetrin via en trappe delvist skåret ind i selve klippeformationen. Vi tog turen til toppen med ungerne, som tog trapperne som små bjerggeder. Det er ikke for dem med højdeskræk, da det kun er et rækværk/klipper, der adskiller trappen fra et fritfald....

Dog bliver dem der tager turen til toppen, belønnet med en fantastisk udsigt ud over det meste af Sequioa.

Med nogle af Moder Naturs bedste kreationer i mindebogen sætter vi nu kurs mod Death Valley og syndens by Las Vegas.

RECENT POSTS:
SEARCH BY TAGS:
No tags yet.
bottom of page