top of page

Wooha! Banff & Jasper National Parks

Vores rute har taget os fra øst til vest og fra syd til nord i USA. Hvis du har læst nogle af de andre rejseblogs, så ved du, at vi har haft nogle ret fantastiske oplevelser. Vores første tur igennem Canadas natur skulle også vise sig, at blive ganske vild.

Fra Calgary kørte vi mod Banff og Jasper National Park, som ligger i forlængelse af hinanden. Det var en skør køretur, som fik Glaciers National Park med sin fantstiske bjerge til at blege lidt. Ikke fordi Glaciers Nationalpark ikke har fantastiske bjerge, men fordi der bare er flere, højere bjerge og mere rå med mere sne og flere gletchere i Banff & Jasper.

Vores første stop i Banff var ved Lake Louise, hvor stort set alle stopper. Det må være det mest berømte photoshoot i Banff. Det myldrede med turister og med god grund. Det er en fantstisk smuk sø med bjerge og gletchere.

Der ligger et hotel ved søen og det er muligt at leje kanoer. Det var et grande stop, hvor ungerne fik leget ved vandet og vores medbragte sandwich smagte af mere end de burde pga. omgivelserne.

Uanset hvor du befinder dig i Banff og Jasper kan du se gletchere og bjerge. Gletcherne er imponerende tykke og det var næsten umuligt at holde øjnene på vejn og ikke på bjergene. Vi gjorde stort set stop ved alle de udsigtspunkter, der var langs vejene for at få alt med. Det er naturligvis muligt at trekke og overnatte i nationalparkerne, men desværre var vi på en stram tidsplan for at nå til en gletchervandring og overnatning i Jasper. Det må vi gøre næste gang...

Neden for kan i se nogle af de stop vi gjorde i Banff Nationalpark:

Vores køretur igennem Banff var virkelig"The Most Scenic Drive Ever" og den fortsatte med at være scenic, da vi kørte ind i Jasper National Park. Her var hovedattraktionen The Colombia Icefield, som er det største gletcherområde i de Canadiske Rockies. Det består af 8 kæmpe gletcherområder, hvoraf Athabasca gletcheren kan ses fra vejen og "bestiges" om sommeren. Og det var netop det, som vi gjorde.

Trolle og jeg har før gået på gletchere bl.a. på Svalbard, i New Zealand og i Kashmir, Indien, men dette var Trollingernes første gletcher. Det er en rigtig fin tur for børn eller hvis man ikke har været på en gletcher før, men jeg var en smule skuffet. Det område vi kunne gå på, var ret lille, så der var ret mange mennesker. Køreturen til gletcheren er sjov, når man kommer op i gletcherbilerne. De har giga store hjul og bouncer op og ned. Der var en 34% hældning, som vi skulle ned af, og selvom det gik i sneglefart, så synes Trollingerne, at det var som at være i Tivoli. Hvis du er i Jasper og ikke har været på en gletcher før, så vil jeg klart anbefale turen. Det er smukt og specielt at være på en gletcher - også selvom man ikke har det hele for sig selv.

Fra gletcheren kørte vi mod vores overnatning i Jasper Nationalpark og satte dagen efter kurs mod en overnatning i byen Kamloops. På vejen havde vi et meget smukt view til vores frokost ved Mt. Robson.

Hvis du nogensinde ligger vejen forbi Kamloops, så stik endelig hovedet ind på den autentiske Ramen restaurant, Tiger Ramen, hvor der bliver snakket japansk og hvor nudlerne smager som i Japan. Tilmed var det meget billigt. Ramen til 4 inkl. drikkevarer og drikkepenge = 200 kr.

På vores vej ud af Jasper gjorde vi et stop ved Rearguard Falls, som er et rigtig fint vandfald. Man kan komme ret tæt på vandfaldet ved at gå en lille tur og Trollingerne synes, at det var ret sjovt. Man kan også rafte ned af vandfaldet, hvis man er modig.....

Vi nød den storslåede natur på det sidste stykke ud af nationalparken. Et par af de fotografiske minder, kan i se her:

Så er det slut med nationalparker for denne gang. Næste shoutout fra os vil være fra Vancouver, hvor vi har byttet os til en penthouselejlighed i det hippe West End. Tak fordi i læste med!

RECENT POSTS:
SEARCH BY TAGS:
No tags yet.
bottom of page