top of page

Urban Chic West End, Vancouver

På vores vej fra nationalparkerne mod storbyens civilisation (læs Starbucks, stabilt wifi & shopping) gjorde vi et stop ved Coquihalla Canyon Provincial Park og The Othello Tunnels. Parken lå på vores vej fra Kamloops mod Vancouver og det var et rigtig fint stop.

The Othello Tunnels er en del af den daværende Canadian Pacific Railways netværk af togbaner. Det der er specielt ved denne del af strækning er, at den er bygget ove 3 bjergkæder og ved The Othello Tunnels går togskinnerne igennem bjerget lige ved Coquihalla kløften, hvor floden pisker igennem med høj kraft. Da vi var der, blev der optaget en film, hvor flere helikoptere tordnede igennem kløften og lavede stunts. Det var Trollingerne vældig optaget af.

Derfra kørte vi via Fraser Canyon mod Vancouver og det var en rigtig flot tur, hvor vi forsøgte at spejde efter de berømte bjerggeder på de høje og rå bjergsider, men uden held.

Vel fremme i Vancouver blev vi mødt af vores vært Diane, som hjalp os tilrette i sin skønne penthouselejlighed på Robson St. i West End. Det skulle vise sig at være et rigtig hyggeligt og - ikke mindst hipt område. Kaffebarer på stortset alle hjørner, koreanske og japanske restauranter i utallige varianter og shopping unlimited. Vi følte os rigtig godt hjemme og selvom der ikke var noget legetøj hos Diane, så hyggede Trollingerne sig fint med deres nye legetøj (Ninjagofly til Arthur og Heste Playmobil til Kamma), som vi indfriede løftet om på Granville Island.

Granville Island er en fin udflugt og man kan komme dertil via Aquabus - en sjov lille vandbus, som ungerne synes var rigtig sjov. Det er en hyggelig lille ø, hvor der er et marked for lokale producenter, kunstnere, mikrobryggerier m.v. Der ligger en 2 etagers bygning, Kids Marked, hvor der kun er forretninger og sjov for børn. Der indløste vi vores løfte om nyt legetøj, og Trollingerne havde en fest. Hvis du er i Vancouver, så er Granville Island et rigtig fint stop - om ikke andet for bageren "A Bread Affair", hvor man kan få økologisk brød, der smager som godt brød i Danmark.

Vi boede kun 3 blocks fra Stanley Park, så det benyttede vi os af og cyklede en 10 km. tur i parken, der både har smukke strækninger langs vandet, kig til Lions Gate, splashpad og legepladser. Der er masser af steder man kan leje cykler og cyklehjelme, og der er cykelruter i hele parken. Det er en skøn park, og det var fedt at komme ud og cykle. Trollingerne elskede!

Vancouver er en rigtig fed by, hvor vi nemt kunne have brugt 1-2 dage mere på at udforske flere områder af byen. Det vil klart være en by, som vi vil besøge igen, hvis vi får muligheden - og en by som vi kan anbefale med børn.

Nu går turen mod Vancouver Island og endnu et husbytte i Victoria. Stay tuned!


RECENT POSTS:
SEARCH BY TAGS:
No tags yet.
bottom of page