top of page

Oh Victoria, Vancouver Island


Det var lidt modvilligt, at vi sagde farvel til Vancouver og satte kurs mod Vancouver Island. Vi kunne godt have brugt en dag eller to mere i storbyens pulserende gader – ikke mindst for at besøge nogle flere af de koreanske/japanske restauranterne på vores gade, som hver dag/aften var et tilløbsstykke.

Eksempelvis nåede vi aldrig på Ramen Santotuka, som lå lige ved indgangen til vores bygning. Flere gange var køen så lang, at den gik hen til vores lobby og det har 2 sultne Trollinger ikke tålmodighed til at vente på.

Men Victoria og Vancouver Island skuffede nu ikke. Små 40 min. fra Downtown Vancouver kan man tage færgen til bl.a. Victoria på Vancouver Island. Der er en stor færgeterminal, hvor det kan anbefales at proviantere kaffe (Starbucks), da kaffen om bord er ret sløj. Vi nåede hverken at købe vådt eller tørt inden afgang, så vi måtte prøve lykken på færgen og heldigvis var der en buffet, som overraskede positivt – især var Trollingerne meget optaget af dessertbuffeten…

Vi har byttet os til en villa lidt uden for hovedbyen, Victoria, hos et ældre ægtepar, der i ren bedsteforælder stil har et helt skab fyldt med legetøj til børnebørnene – og en trampolin i haven. Trollingerne var i himlen og de har brugt timer på at bygge avancerede brio togbaner rundt i stuen og har næsten undgået at hoppe ind i hinanden på trampolinen.

Der er masser af fjorde på Vancouver Island og på fastlandet. De kolde havstrømme fra Alaska giver ideelle forhold for rigtig mange af de store og helt store pattedyr – bl.a. forskellige delfin- og hvalarter, hvor Spækhuggeren, pukkelhvaler og kaskelothvaler er de mest eftertragtede attraktioner til havs. Der er virkelig smukt og øen rummer utallige muligheder for naturoplevelser til vands, til lands og i luften. Ca. 4 timer fra Victoria på vestkysten ligger Pacific Rim Park, som skulle være ufattelig smuk og en af øens helt store attraktioner. Vi havde dog besluttet at koncentrere os om det nære efter lang tid på farten og mange timer i bilen. Så vi har udforsket Victoria og især den skønne Becon Park, hvor der både er blomster, legeplads og Petting Zoo.

I Children’s Farm i Becon Park kan man se forskellige dyr og ae deres pygmæ geder, der ikke er spor bange for mennesker. De er ret nærgående, så hvis man ikke er til kontakt med geder, så bliv udenfor! Betalingen afhænger af donationer, så man betaler, hvad man synes, når man går ind. Hvis man bliver til farmen lukker, så kan man være med til at ”klappe” gederne fra petting zoo til stalden i bedste stand pete stil. Det var til stor fornøjelse for Trollingerne.

Victoria by er en hyggelig by, der ligger smukt ned til en havn, hvor små havnebusser zigzagger mellem de forskellige havnestop og hvor vandfly letter og lander. Fishermans Warf er et hyggeligt område med husbåde og spisesteder ude på vandet. Der er nogle ret nærgående sæler, som har fundet ud af, at de får mad af turister. Hvis de ikke fik kastet fisk sprøjtede de med vand!

I Victorias Inner Harbour ligger udendørs restauranten Red Fish Blue Fish, som virkelig kan anbefales, hvis du er på disse kanter. Det er fisk i verdensklasse! Vi kom ved middagstid og stod ca 30 min. i kø bare for at bestille mad og køen var konstant lang, da vi var der. Mums!

Som allerede nævnt så er hvalerne den helt store attraktion. Vi havde derfor booket en 3 timers tur med en hvalbåd, så Trollingerne forhåbentlig ville få hvaler at se (forældrene har set kaskelothvaler på New Zealand). Det var en rigtig fin tur, hvor vi sejlede ud i San Juan De Fuca strædet og bl.a. så sæler, en ørn, utallige fugle og op mod 8 hvaler. Hvis du ikke har set hvaler før, så kan det virkelig anbefales at tage en tur. Der er mange selskaber og de sejler stort set de samme steder hen. Det kan derfor godt betale sig at holde øje med evt. rabatter, priser på børn m.v.

Jeg havde håbet på at se spækhuggere, men de havde på det tidspunkt ikke været i strædet i mere end 1 uge. Øv!

Men vi så masser af pukkelhvaler, der dykkede, sprøjtede med vand og legede med hinanden i vandet - det var magisk og Trollingerne var super optaget af at holde udkig efter hvaler!

Ikke langt fra Victoria ligger Goldstream Provincial Park, hvor der er en super fed legeplads (ja, det er altså Rock'n'Roll for os med små børn). Vi brugte et par timer på at udforske den, og cykelstierne til børn tog især kegler - også selvom vi ikke havde cykler med. Vi drønede rundt, lavede mortorlyde med munden, og legede at vi cyklede, kørte på motorcykler osv. Det var skideskægt!

Vi har haft et super ophold i Victoria, Vancouver Island, og hvis du er i nærheden, så skal du ikke snyde dig selv for denne lille perle. Færgen fra Vancouver til Vancouver Island tager 1½ time og det kan sagtens lade sig gøre at tage derover og tilbage på samme dag.

Næste rejseblog er fra Seattle, hvor vi bl.a. kan berette om en kvartfinale i Copa America! Tak fordi du læste med. Stay tuned!

RECENT POSTS:
SEARCH BY TAGS:
No tags yet.
bottom of page