top of page

Ahh! Home away in Toronto

Efter en fin flyvetur fra Seattle til Boston, satte vi kursen mod Toronto. Ruten tog os bl.a. forbi Syracuse, hvor vi kan anbefale et stop hos CoreLife Eatery, som serverede friske sprøde råvarer og grøntsager - tit en mangelvare når vi er på farten. I øvrigt - hvis i nogensinde skal flyve fra Seattle og har børn, så gå ind i deres børnelounge, hvor ungerne kan brænde energi af. Det var et kæmpe hit hos Trollingerne!

På vejen til Toronto gjorde vi (naturligvis) et stop ved Niagara Falls - både på den Amerikanske og Canadiske side. Wow! Det er vanvittigt stort, smukt og bjergtagende fantastisk! Efter vores mening er det smukkest fra den Canadiske side, hvor det er muligt at få et bedre view ud i vandfaldet.

Det er verdens mest vandrige vandfald og det er vitterligt ufatteligt, hvor meget vand, der strømmer ud over kanten.

Der er knap med parkeringspladser på begge sider af vandfaldet, så medbring enten tålmodighed eller kom i god tid. Vi fandt parkering lidt længere væk - og billigere -end de tætteste parkeringshuse, så det kan være et fif, hvis du er på de kanter.

Fra Niagara Falls kørte vi til Toronto og vores næste homeexchange. Trollingerne har glædet sig meget, da der bor 3 børn, og er masser af legetøj. De blev ikke skuffet og kunne vist have brugt hele vores ophold i Toronto inde i huset, hvis det stod til dem.

Heldigvis fik vi lokket dem med ud og vi befandt os rigtig godt i Toronto. Vi boede ret centralt og havde både en lille park lige over for vores hus og den meget store High Park kun 5 min. væk. Med byttefamiliens cykler har vi næsten følt os som hjemme i København, hvor vi har kunne cykle mellem legepladser og parker. En af vores ture gik til stranden ved Lake Ontario, hvor vi igen fik tæerne i sand.

Toronto er en virkelig fed by, hvor det er nemt at komme rundt med metro, streetcars eller cykel. Der er masser af grønne åndehuller, en fantastisk havnepromenade og en hel ø med børneforlystelser. Vi debuterede i gadebilledet med en festival på Bloor Street, hvor der var sensuel braziliansk dans, pizzadejs kast, magi, hula hopringe, ballonner og meget mere.

En af de helt store oplevelser for Trollingerne i Toronto var Centreville Amusement Park. En hel ø med forlystelser rettet mod børn mellem 3-8 år. Det viste sig at være et kæmpe hit. De kunne prøve de fleste ting og heldigvis var der ikke for mange mennekser, da vi var der. Der var stort set ikke kø ved forlystelserne og de kunne prøve de samme flere gang - nogle mange gange, rigtig mange gange.....

Hvis du er i Toronto og har små børn, så kan Centreville klart anbefales. Man tager færgen mod Center Island fra Toronto Harbour Front og selve øen rummer mere end forlystelser; der er legepladser, strand, splashpad og meget mere. Jeg vil kun anbefale, at man selv tager noget mad med, hvis man ikke vil spise pizza eller Subway. Hov, fik jeg nævnt, at det er gratis at være på øen og i forlystelsesparken? Det koster kun noget, hvis man vil prøve forlystelserne.

Da vi var til festival på Bloor Street så vi en flyer for Fringe Kids Festival, som vi besluttede os for at deltage i. Det var en hyggelig lille festival med forskellige aktiviteter, men det bedste var teaterstykket, som, selvom det foregik på engelsk, fuldstændig opslugte Trollingerne.

Vi sluttede om aftenen i vores "egen" High Park, hvor ungerne fik kølet af på vandlegepladsen. Kæmpe High Five til den opfindelse!

Noget mere hipt og voksensagtigt fandt vi i Torontos gamle Distillery District. Det minder lidt om kødbyen, blot at der her var distillerier engang. Området er spærre af, så man kan slendre roligt på de brune brosten, mens man nyder bygningerne i røde mursten med "vintage" metal og hvad der nu har overlevet fra dengang. Der er masser af spisesteder, bryggerier og nichebutikker og det var en rigtig fin udflugt, som helt klart blev retfærdiggjort for Trollingerne af den is, som de fik.

Dagen før vi skulle videre mod Ottawa, var det Canada Day, som bliver fejret over hele Canada. Vi havde udset os havneområdet i Toronto og selvom der var et par truende skyer på himlen, så endte det med at blive en rigtig fin eftermiddag. Der var masser af canadiske flag, bluser, performances, boder med krimskrams og lækker streetfood.

Fejringen af Canada Day satte et flot punktum for vores ophold i Toronto og det er helt klart en by, som vi vil anbefale med børn - men også uden!

Nu går turen til Ottawa i et par dagen inden et par husbytter i Montreal og Quebec. Tak fordi i læste med! Stay tuned!

RECENT POSTS:
SEARCH BY TAGS:
No tags yet.
bottom of page